Санчес се договори с Манчестър Сити


Н. Гавазов

Санчес се договори с Манчестър Сити

Нападателят на Арсенал Алексис Санчес ще премине в Манчестър Сити, но едва след края на сезона. Очакваше се, че през януари "гражданите" ще се върнат за 28-годишния чилиец, чийто контракт с "артилеристите" изтича през следващото лято. Сега става известно обаче, че лидерът на Висшата лига е решил да не харчи пари за покупката на Санчес и има намерение да подпише с него като свободен агент.

Алексис вече е уведомен за решението на Сити, а за да бъде успокоен и убеден да прояви търпение още шест месеца, играчът е получил обещание за разкошен контракт, според чиито условия той ще получава по 400 000 паунда на седмица. Това прави нападателя един от петте най-заплатени футболисти на Стария континент.

Самият нападател от своя страна е уверил бъдещите си работодатели, че при никакви обстоятелства няма да подпише нов контракт с Арсенал и ще откаже примамливо предложение от ПСЖ. Санчес ще доиграе сегашния сезон в Лондон, а след това ще се отправи към "Етихад", където ще се присъедини към Хосеп Гуардиола.

Очаква се, че Сити ще анонсира договореността си със Санчес през първите дни на новата година.

 

  Сподели
230