Чех: Вече дадохме три точки на Ливърпул


Н. Гавазов

Чех: Вече дадохме три точки на Ливърпул

Вратарят на Арсенал Петр Чех определи поражението с 4:0 от Ливърпул в края на август като едно от най-лошите в своята кариера. Напомняме, че в края на лятото "артилеристите", които бяха раздирани от трансферни сплетни, бяха буквално унищожени от мърсисайци на свой терен, при това лондончани можеха да пропуснат повече голове.

35-годишният Чех добре си спомня тази среща. Вратарят признава, че в кариерата си не е имал по-болезнено поражение. Чехът се надява да използва този опит в предстоящото гостуване на Ливърпул в петък.

"Може би този опит бе един от най-лошите, които съм преживявал в кариерата. Когато при резултат 0:4 ти стоиш там и разбираш, че всичко е можело да бъде и по-зле, отчитайки ниското качество на нашата игра... Може би това бе един от най-лошите мачове, които съм преживявал като играч. Просто ни съкрушиха. Трябва да се убедим, че сега ще бъдем готови", заяви Чех.

"Но мисля, че прибавихме след тази среща. Мисля, че всеки реагира много добре. В следващия си двубой гостувахме на Челси и не допуснахме гол. Завършихме 0:0 и показахме добър футбол. Извинете ме, но това бе добър шамар, който ни показа, че в тази лига могат да те смачкат, ако не си готов. Дадохме три точки на Ливърпул в първата среща и нямаме право да им даваме повече", каза още вратарят.

 

 

  Сподели
168