Юнайтед и Челси са пред битка за защитник


Н. Гавазов

Юнайтед и Челси са пред битка за защитник

Манчестър Юнайтед възнамерява да влезе в битка с Челси за подписа на левия защитник на Ювентус Алекс Сандро. По-рано през седмицата стана известно, че 26-годишният бразилец окончателно е решил да подписва нов договор. И, ако през лятото италианският шампион категорично отказваше да обсъжда продажбата на Сандро, то сега торинци могат да бъдат значително по-сговорчиви.

Както става известно от източници, запознати със ситуацията, Алекс е дал ясно да се разбере, че има нужда от ново предизвикателство и вижда бъдещето си в английския футбол. През лятото стана ясно, че Челси е готов да откликне на желанието на играча, но сега "сините" са изправени пред опасността да се сблъскат с конкуренция от страна на Юнайтед.

Подсилването на левия фланг на отбраната е един от приоритетите за мениджъра Жозе Моуриньо, който в дадения момент е принуден да използва крилото Ашли Йънг. Специално португалецът възнамерява да разчисти място за новото попълнение, избавяйки се от Люк Шоу и Матео Дармиан, които общо записаха 195 минути през този сезон.

Сега Сандро е трансферна цел номер едно за Юнайтед през януари, но евентуална сделка е по-вероятно да се случи през лятото, отколкото през януари, тъй като освен много пари, които "червените дяволи" ще платят за играча, Ювентус никак не гори от желае да губи играч по средата на сезона.

 

  Сподели
207