Моуриньо ще похарчи 80 милиона през зимата


Н. Гавазов

Моуриньо ще похарчи 80 милиона през зимата

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо ще може да похарчи около 80 милиона паунда през януари за укрепване на три ключови позиции. Португалецът спечели два големи трофея и върна тима в Шампионска лига по време на своя първи сезон на "Олд Трафорд", благодарение на което получи неограничен кредит на доверие и съответно на средства от страна на ръководството.

Изоставането от Манчестър Сити през този сезон обаче принуждава Жозе да се обърне към трансферния пазар през януари, въпреки че специалистът никога не е бил почитател на покупките през зимата.

Според източника на информацията, този път 54-годишният португалец ще получи бюджет, чрез който да подсили три важни поста: ляв защитник,. крило и централен полузащитник.

Към момента Жозе е принуден да използва на левия край на отбраната полузащитника Ашли Йънг, който вече е на 32 години. Трансфер на Дани Роуз ще помогне на "червените дяволи" да свалят напрежението от тази позиция.

Освен това Моуриньо се нуждае от играч, за когото позицията ляво крило португалецът често използва на крилото на атаката Маркус Рашфорд и Антони Марсиал, които са играчи със силен десен крак.

Най-накрая, Жозе желае да укрепи центъра на терена. В навечерието на манчестърското дерби Моуриньо може да разчита само на Андер Ерера, след като Пол Погба е наказан, а Маруан Фелайни и Неманя Матич имат травми. Ветеранът Майкъл Карик предизвиква въпроси, след като неотдавна се подложи на операция на сърцето.

 

  Сподели
111