Почетино вярва, че книгата му не е причина за кризата


Н. Гавазов

Почетино вярва, че книгата му не е причина за кризата

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино не смята, че излизането на книгата му е причина за кризата, в която "шпорите" изпаднаха. Тотнъм събра само четири точки в последните пет двубоя, в резултат на която лондончани се оказаха на седмо място в таблицата за класиране.

Този очевиден спад съвпадна с публикация на книгата Brave New World, в която Почетино разсъждава върху своите отношения с бивши и сегашни играчи, а също така разкрива интимни подробности от своята работа.

Съществува мнение, че книгата на Почетино е била възприета противоречиво в клуба, особено от тези, за които мениджърът се е изказал не ласкаво. Аржентинецът обаче не вижда връзка в това.

"Съществува риск, когато лъжеш. Кое му е лошото, когато казваш истината? Това е много честна книга, тя е написана с най-добри намерения. Мисля, че е чудесна книга. Всички вие може да прочетете какво се случва в един професионален клуб. За вас това е отлична възможност да разберете, че треньорската работа не е само играта и общуване с пресата. Не трябва да съществува проблем, когато си честен. Проблемът е, когато лъжеш и си кривиш душата. Аз съм такъв, какъвто съм и всичко казано в книгата е известни на играчите, даже по-добре от мен. Няма какво да крия", заяви Почетино.

 

  Сподели
140