Лукаку е заплашен от наказание от три мача


Н. Гавазов

Лукаку е заплашен от наказание от три мача

Нападателят на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку е изправен пред опасността да бъде наказан за три мача. Това означава, че Жозе Моуриньо няма да може да разчита на своето главно оръжие в мача с Манчестър Сити. Причината е груба игра на белгиеца срещу защитника на Брйтън Гаетан Бонг.

В събота Лукаку помогна на "червените дяволи" да отпразнуват минимална победа над новия член на английския елит, но малко преди резултатния удар на Ашли Йънг се случи инцидент, който остана без внимание от страна на рефера Нийл Суорбрик.

Намирайки се в чуждото наказателно поле, белгийският голмайстор си позволи два пъти да ритне Бонг, като във втория случай той успя да постигне целта си. Днес Суорбрик трябва да предаде своя доклад от мача на футболните власти и ако съдията признае, че е пренебрегнал сблъсъка между двамата играчи, това ще накара Футболната асоциация да предяви обвинения срещу Ромелу на основание на видеоповторенията.

Ако Лукаку, който има 12 гола в 20 мача за Юнайтед, наистина бъде обвинен в груба игра, това ще го лиши да играе срещу Сити на 10 декември.

 

  Сподели
177