ESPN: Официално Челси предложи 50 милиона за Торес


Н. Гавазов

ESPN: Официално Челси предложи 50 милиона за Торес

Лондонския Челси направи официално предложение към Ливърпул за закупуване на нападателя Фернандо Торес за сумата от 50 милиона паунда, съобщава новината ESPN . Собственикът на шампионите Роман Абрамович, убеждавайки се във високата квалификация на Карло Анчелоти, сега е готов да предостави на своя мениджър солидни средства за укрепване на тима.

Според ESPN , „сините" са готови да поставят трансферен рекорд във Висшата лига на Англия. С разрешението на Абрамович Челси е предложил на Ливърпул 50 милиона паунда за Торес. Както е известно, „мърсисайдци" бяха получили много по-добра оферта от Манчестър Сити, които предложиха 75 милиона паунда. Повече от очевидно е, че клубът от „Анфийлд" иска да продаде звездата си за повече пари, но Фернандо даде да се разбере, че не е съгласен на вариант да заиграе в Сити, дори при заплата от 200 000 паунда на седмица.

Според неофициални източници, близки до трансферния пазар, Торес ще получава на седмица 140 000 паунда, но по-важното е, че ще може да играе в Шампионската лига и да печели трофеи с новия си клуб - нещо немислимо в Ливърпул, с оглед на хаоса, който цари на „Анфийлд".

„Ако вие искате моето мнение, то и Бенаюн и Торес ще бъдат със сигурност в Челси. Сделката с Йоси практически е завършена, а тази с Фернандо ще приключи след Мондиала", заяви източникът.

 

  Сподели
157