Венгер отрече за договореност между Йозил и Барселона


Н. Гавазов

Венгер отрече за договореност между Йозил и Барселона

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че полузащитникът Месут Йозил няма договореност с Барселона за трансфер в испанския гранд. Както е известно, немският национал се намира на седем месеца от изтичане на съглашението си с лондончани, а това значи, че Месут може още през януари да преговаря с потенциалните си нови работодатели.

По-рано през седмицата в пресата се появи информация, че 29-годишният немец вече се е договорил с Барселона, която вижда в Йозил алтернатива на недостъпния Филипе Коутиньо. Някои източници дори съобщиха, че Месут ще подпише контракт за 3.5 години с каталунците.

Венгер не вярва в това.

"Дали Йозил има договореност с Барселона? Не. По какъв начин аз мога да контролирам спекулациите? Всички тези хора имат агенти, които могат да общуват с когото си поискат. Това обаче не ги отвлича, защото се случва през цялата им кариера", заяви Венгер.

В подобна ситуация се намира и другата звезда на отбора - Алексис Санчес. Арсен е убеден, че съдбата на подчинението му не е предопределена.

"Те са честни с мен и аз не поставям под съмнение тяхната честност. Никой не знае какво ще се случи, когато тези играчи стигнат края на договорите си. Единственото ни безпокойство е свързано с мача в неделя и нищо повече. Те искат да се проявят и да играят добре. За това и не се притеснявам. Повече ме безпокои играта на отбора. Всичко останало ще се разбере през втората половина на сезона", каза още французинът.

 

  Сподели
125