Юнайтед влиза в надпревара за Балак?


Н. Гавазов

Юнайтед влиза в надпревара за Балак?

Сър Алекс Фъргюсън влиза в надпреварата за свободния агент Михаил Балак след като полузащитникът напусна шампиона Челси, съобщава новината Daily Mail. Според изданието, Юнайтед планира да предложи на контузения капитан на Германия едногодишен договор, с възможност за 12 месечно удължаване.

Балак е в интересите и на други елитни европейски клубове, като например Реал Мадрид и Тотнъм. Връщането на играча в бившия си отбор Байер Леверкузен е невъзможно, тъй като пречка ще бъде високата заплата която иска Михаел.

Вердер Бремен вече се дистанцира от преговори с футболиста поради същата причина, но новият старши треньор на Волфсбург Стив Макларън се интересува от осъществяване на евентуална сделка. Тук обаче проблема е, че Балак иска да играе в отбор, който е участник в Шампионската лига и поради тази причина няма да премине при "вълците".

В момента играчът се възстановява от контузията, която получи във финала на ФА Къп срещу Портсмут и заради която отпадна от финалите на Световното първенство. Балак вкара 4 гола в 38 мача за Челси и с добрата си игра помогна на "сините" да спечелят титлата, но в крайна сметка договорът му не бе подновен.

 

  Сподели
164