Ливърпул е близо до трансфер на немски талант


Н. Гавазов

Ливърпул е близо до трансфер на немски талант

18-годишният атакуващ полузащитник на Байер Леверкузен Кай Хавертц неотдавна е посетил базата в Мелууд, за да обсъди своя потенциален преход в Ливърпул. Както е известно, в началото на миналия месец стана известно, че скаути на "червените" са гледали изяви на младежа и окончателно са посъветвали английския клуб да закупи играча.

Според източника на информацията, Кай е имал специална среща с Юрген Клоп, Стивън Джерард и Филипе Коутиньо, по време на която тримата са запознали играча с историята на клуба и текущото състояние на отбора. Младежът се е запознал и с базата и с условията за тренировка.

Напомняме, че Хавертц е най-младият играч, който има три асистенции и гол в Бундеслигата. Според специалисти, посещението на базата от страна на младежа показва, че Ливърпул е много близо до сделка. Предполага се, че това ще стане през януари, като опциите са две - или "червените" ще закупят трансфера на играча и ще го отдадат под наем на Байер, или ще се използва варианта с Наби Кейта, а именно, сделката да влезе в сила през лятото.

 

  Сподели
124