Пти сравни Йозил с призрак


Н. Гавазов

Пти сравни Йозил с призрак

Бившият полузащитник на Арсенал Емануел Пти заяви, че плеймейкърът Месут Йозил е изпълнявал ролята на призрак в мача с Манчестър Сити през уикенда. Напомняме, че "артилеристите" претърпяха поражение с 3:1, а един от най-критикуваните играчи в мача бе именно немецът.

"Арсен Венгер бе откровен след мача, признавайки, че съперникът е изглеждал по-добре. Но през първото полувреме той и отборът му бяха много срамежливи. Той се изплаши от Манчестър Сити, а това се предаде на играчите. Мисля, че трябваше да смени полузащитата, тъй като Йозил бе само един призрак", заяви Пти.

"Преди мача Венгер обеща, че Арсенал пристига на "Етихад", за да атакува. Той искаше отборът да вкарва голове, а не да се брани, но допусна няколко тактически грешки през първото полувреме, заради което плановете му се провалиха", каза още бившият играч.

"Първо, бе неправилно да се поставя Франсис Коклен в центъра на защитата. Той бе освиркван от собствените си фенове в средата на седмицата и в такова състояние не биваше да бъде пращан там. Още по-странното е, че Венгер го прати на непозната позиция в отбраната. Заради справедливостта ще кажа, че Арсен се опита да промени своя подход, но всичките му решения бяха много грешни. Арсенал не заплашваше чуждата врата до почивката и бяха принудени да изменят схемата през второто полувреме - този ход веднага сработи", завърши Пти.

 

  Сподели
97