Джо Коул нападна Анчелоти


Н. Гавазов

Джо Коул нападна Анчелоти

Английски национал Джо Коул обвини мениджъра на Челси Карло Анчелоти за това, че му е нямал доверие и не го е пускал в игра. Както става известно вчера, договорът на крилото със "сините" изтича на 30-и юни и ръководството на Челси обяви официално, че освобождава Коул и няма да разчита на него. Заедно с национала, от "Стамфорд Бридж" си тръгват също така Балак и Белети.

Английският национал смята, че се нуждае от мениджър, който да вярва повече в него и да му гласува доверие в мачовете.

"Този сезон бе наистина труден за мен. Искам да забравя всичко, да се концентрирам върху Световното първенство и да продължа напред. Нещото, което сега ми трябва в моята кариера, е мениджър, който ще повярва в мен", заяви Коул, цитиран от The Telegraph.

"В Челси мисля, че не ми вярваха особено много. Ако погледнем времето, в което Жозе Моуриньо водеше отбора, тогава аз играeх повече от Робен, Дъф, Малуда, Гудьонсен, Райт Филипс и Муту. Жозе просто вярваше в мен и ме пускаше във всички големи мачове. Освен това играх като титуляр непрекъснато и мисля, че оправдах доверието му", добави крилото.

"Сигурен съм обаче, че всичко ще се оправи. Не искам сега да говоря повече за Челси. Аз просто желая да се концентирам изцяло върху Световното първенство", каза още Коул.

Националът е трансферна цел на Арсенал и Тотнъм, към него интерес има също така от страна на Манчестър Юнайтед и Сити. Джо смята, че Англия има нужните качества, за да повтори постижението на "Трите лъва" oт 1966 година.

"Вярвам, че можем да го направим исъм убеден в това. Имаме страхотни футболисти като Джерард и Рууни, които може само да ни помогнат. По-време на предишните световни първенства неприятното е, че се играеше на много слънце и това не пречеше само на нас, но и на другите отбори. В ЮАР обаче ще играем на хладнина и това може да бъде предимство за нас", допълва крилото.

"Въпреки че в нашия отбор са събрани страхотни футболисти, знаем, че не винаги най-добрият отбор печели. Има и още много други неща, които помагат за постигането на успехи, като например дисциплина, воля на характера и късмет", каза още Джо Коул.

"Вижте само какви играчи имаме в състава си - Джерард и Лампард. Те са най-добрите полузащитници и само Шави-Иниеста може да се конкурира с тях. Имаме и един страхотен треньор като Фабио Капело. Той и Жозе Моуриньо са двамата най-добри треньори, с които съм работил досега", завършва националът.

 

  Сподели
208