Улие: Щяхме да вземем Роналдо, ако не бе Кюъл


Улие: Щяхме да вземем Роналдо, ако не бе Кюъл

Бившият мениджър на Ливърпул Жерар Улие обясни, защо мърсисайдци не са закупили Кристиано Роналдо от Спортинг Лисабон през 2003 година. Напомняме, че португалецът премина в Манчестър Юнайтед, но преди това Ливърпул обмисляше възможността за закупуване на Роналдо.

"Гледах го на младежкия турнир в Тулон и след това се отправихме за него. Но имахме таван на заплатите. Не можехме да си позволим да му плащаме толкова, колкото той искаше. Аз не наруших нашия таван на заплатите, тъй като предположих, че това ще доведе до проблеми в съблекалнята. Може би щяхме да спечелим титлата с Ронало, но имахме Хари Кюъл. По това време той беше водещ играч, но за съжаление, получи тежка травма. След това у него нямаше такава жажда за игра", заяви Улие.

 


[email protected]
BIO

Николай Стоянов Гавазов е роден на 16 август 1967 година в град Пловдив. Завърша висшето си образование във Велико Търново, специалност история и педагогика, а по-късно учи психология. Започва като журналист по политически теми, работил е за вестник „Нов Живот”, както и за няколко сайта. От 2008 година се отдава на футбола.

815