Клоп и Моуриньо се обвиниха в отбранителен футбол


Н. Гавазов

Клоп и Моуриньо се обвиниха в отбранителен футбол

Мениджърите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул се обвиниха един в друг в излишно отбранителен маниер на игра. В събота "червените дяволи" нанесоха само един точен удар по вратата на Симон Миноле и владееха топката почти два пъти по-малко от своя съперник. След мача, който завърши при резултат 0:0, експертът от Sky Sports Гари Невил изрази мнение, че и двамата мениджъри са "паркирали автобуса".

За Юрген Клоп обаче е очевидно, че само един отбор се е стремял към победата.

"Очевидно е, че Манчестър Юнайтед игра по-отбранително. Мисля, че това се виждаше от всички и аз нямам никакви претенции по отношение на това. След мача ми се струваше, че те искат точката. Разбира се, ако можеха да вземат три, щяха да го направят. Ние също искахме три, за това те са щастливи, а ние не. Всичко е много просто. Доминирахме, това е домашен мач и е нормално да доминираме. Доволен съм от нашата игра и не е моя работа да коментирам Манчестър Юнайтед", заяви Клоп.

Жозе Моуриньо веднага намери контрааргумент.

"Клоп нищо не се опита да предприеме, той се страхуваше от нашите контраатаки. Ние дойдохме за трите точки, но през второто полувреме почувствах, че трудно ще постигнем целта си при тази динамика, в която се движеше мача. Очаквах от Юрген да промени играта. Очаквах, че ще започне да играе по-атакуващ футбол, но той продължи да държи на терена трима силни полузащитника. Пуснах Лингард и Рашфорд в очакване, че той ще пусне Соланке и Стъридж в допълнение към останалите атакуващи играчи, но той реши да не сменя никой от средата на терена. Тази полузащита бе по-силна от моята полузащита", заяви Моуриньо.

"Знам, вие си мислете, че сме играли защитно, а те са атакували. Но нима това е така, след като играеш у дома си и не предприемаш нищо? Не знам, дали очаквах това него. Мисля, че наистина играхме добре. Той не ни даваше възможност за контраатаки. Те задържаха на терена Джан, Вайналдум и Хендерсън, които действаха много добре, високо пресираха и бранеха топката, за това аз си мисля, че те показаха много добра отбранителна игра. Според мен, през второто полувреме играта приличаше на шахмат, но моят съперник не отвори вратата за мен, за да изтръгна победата", завърши португалецът.

 

  Сподели
229