Мърсън: Венгер щеше да спечели Лигата, ако имаше тактическата подготовка на Реднап


Н. Гавазов

Мърсън: Венгер щеше да спечели Лигата, ако имаше тактическата подготовка на Реднап

Експертът от Sky Sports Пол Мърсън е на мнение, че Хари Реднап е по-подготвен в тактическо отношение мениджър, отколкото Арсен Венгер. Английският специалист си създаде през годините репутацията на човек, който умее да мотивира футболистите си, но в същото време пренебрегва тактическите умения. Това вече бе казано от някои бивши играчи, които са работили с Реднап.

Но Мърсън, когото Реднап тренираше в Портсмут, а Венгер в Арсенал, има друга гледна точка и поставя Хари на по-високо стъпало от Венгер.

"Някои хора си мислят, че той просто е пройдоха, но това е толкова неуважително. По отношение на тактиката той е един от най-добрите, с които ми се е налагало да работя. Ако Арсен Венгер имаше тактическата закалка на Хари Реднап, той щеше да спечели Лигата", заяви Мърсън.

"Спечелването на Лигата (Чемпиъншип през 2002 година) с Портсмут бе главно мое постижение като играч. На нашата титла даваха коефициент 33:1 тогава. Спечелихме първата среща у дома си и аз помислих, че всичко ще е добре, но след това се отправихме към Кристъл Палас и на почивката губехме с 2:0, макар че можеше да е 10:0. Тогава си помислих: "За какво дойдох тук - това ще е неприятно". И тогава Хари замени трима играчи на почивката, постави трима в отбрана и петима в полузащита с двама флангови атакуващи играчи. Ние победихме с 3:2 и тогава разбрах, че той е отличен мениджър", каза още специалистът.

 

  Сподели
187