Коутиньо се надява, че Ливърпул ще изпълни договореността си с него


Н. Гавазов

Коутиньо се надява, че Ливърпул ще изпълни договореността си с него

Полузащитникът Филипе Коутиньо е убеден, че Ливърпул ще изпълни договореността си, която ще му позволи безпрепятствено да премине в Барселона през януари. Напомняме, че вчера изпълнителният директор на испанския вицешампион Оскар Грау заяви, че клубът е готов да се върне за Коутиньо през януари след неуспешния опит да привлече бразилеца през януари.

Напомняме, че през миналото лято Барселона отправи няколко предложения за покупка на Филипе, като последното бе в размер на 118 милиона паунда. Испанският гранд бе готов да увеличи сумата на 138 милиона паунда, но "червените" отрано оказаха да водят каквито и да е преговори за играча.

25-годишният футболист се завърна към участия за своя отбор, но сега става ясно, че това се е случило само след като Филипе е постигнал определен компромис с Ливърпул за своето бъдеще.

Съобщава се, че Коутиньо се е съгласил отново да се сражава за Ливърпул на предела на своите възможности и даже да игаре в Шампионска лига, като в замяна е получил обещание от своя клуб за готовност да бъде разгледана евентуална оферта от страна на Барселона, ако испанците се върнат през януари.

Една от причините мърсисайдци да откажат продажба на Филипе през лятото е липсата на време за адекватна замяна на бразилеца. Сега Юрген Клоп може спокойно и без да бърза да търси нов плеймейкър.

По такъв начин сега Коутиньо ще се постарае да помогне на Ливърпул да се класира за плейофите в Шампионска лига и да не изпадне рано от битката за титлата във Висшата лига. А през януари се очаква Филипе да премине в Барселона.

 

  Сподели
231