Обрат: Сити купува Джеко за 36 милиона паунда


.

Обрат: Сити купува Джеко за 36 милиона паунда

Манчестър Сити са на крачка от закупуването на нападателя на Волфсбург Един Джеко, като стойността на сделката ще бъде 36 милиона паунда, съобщава сензационната новина Daily Mail. Както е известно, по-рано вчера от немския клуб обявиха, че 24 годишния нападател остава в Германия, след като срокът, който бе обявен за приемане на оферти изтече в понеделник вечер. Интерес към Джеко имаха от Манчестър Юнайтед, Байерн Мюнхен, Тотнъм, Милан и Челси, но така и никой не поиска да плати обявените 34 милиона паунда за откупване на правата му.

От Сити заявиха миналата седмица, че имат намерение да привлекат в редиците си босненецът, но така и не отправиха официална оферта до понеделник вечер. Според източници на Daily Mail , това е станало снощи и очевидно, че сумата от 36 милиона паунда предложена от „гражданите" в края на краищата е убедила ръководството на немския клуб да приеме предложението, въпреки, че срокът за приемане на оферти изтече.

Напускането на 24 годишния нападател ще бъде голямо разочарование за новия наставник на Волфсбург Стив Макларън, но пък за сметка на това ще напълне клубната каса със финансови средства, които ще позволят по-голяма активност на немския клуб на трансферния пазар.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
19