Феновете на Ливърпул искат правостоящи места


Н. Гавазов

Феновете на Ливърпул искат правостоящи места

Привържениците на Ливърпул се изказаха за завръщането на местата за правостоящи по трибуните на английските стадиони. Напомняме, че след трагедията на "Хилзбъро" през 1989 година Ливърпул дълго време оставаше един от най-ярките противници на местата за правостоящи. Но постепенно клубът и неговите фенове стигнаха до разбирането за това, че причините за случилото се преди 28 години се крият другаде.

Както съобщава Скай Спортс, по-рано през лятото неофициалното обединение на феновете на "червените" Spirit of Shankly проведе анкета сред 18 000 почитатели, включително и семействата на загиналите на "Хилзбъро".

Почти девет от всеки десети привърженик - 88.21% - се изказа за завръщането на трибуните за правостоящи по стадионите от Висшата лига и Чемпиъншип. Категорично против са 5.04%.

Напомняме, че клубовете от Висшата лига също сериозно обсъждат между себе си тази инициатива. Със сигурност се знае, че Тотнъм ще монтира сектор за правостоящи на строящия си стадион, а УБА изрази готовност да проведе изпитания на "Дъ Хоуторнс".

 

  Сподели
168