Гуардиола: Случващото се на трансферния пазар е безумие


Н. Гавазов

Гуардиола: Случващото се на трансферния пазар е безумие

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели мнение за стойността на футболистите на трансферния пазар. Според испанеца, бързото покачване на цените е истинско безумие и всички клубове следва да се замислят за действията си.

"Това е лудост. Цените растат прекалено бързо. Преди две-три години бе невъзможно да си представиш, че един играч ще струва 100 милиона. Сега това е реалност, а цените само ще се повишават. Бих искал да плащам по-малко, но такъв е пазарът. Не само Сити, всички клубове харчат много. Ще видим какво ще се случи след няколко години, но всички трябва да се замислят", заяви Гурдиола.

"Погледнете Манчестър Юнайтед и Барселона. Те също харчат много. Всичко зависи от това, какво искат агентите, клубовете и футболистите. В продължение на десет години, от както Сити бе закупен от шейховете от Абу Даби, ние се сражаваме за първата тройка във Висшата лига. Но ни трябва още време, за да бъдем равна конкуренция на Реал Мадрид или Барселона", каза още испанецът.

Напомняме, че Гуардиола похарчи за нови играчи 383 милиона евро в Барселона, 195 милиона евро в Байерн Мюнхен и 459.2 милиона евро в Манчестър Сити. Всичко: 1.037 милиарда евро.

 

  Сподели
243