Трансферът на Бакайоко в Челси е пред срив


Н. Гавазов

Трансферът на Бакайоко в Челси е пред срив

Трансферът на полузащитника на Монако Темуе Бакайоко в Челси се намира на границата на срива, след като стана известно, че играчът не може да се върне на футболния терен до септември. По-рано през юли се появиха слухове, че Манчестър Юнайтед може да отмъкне Бакайоко от ръцете на Челси както го направи с нападателя Ромелу Лукаку. Оказва се, че истинската причина за забавянето на сделката е забавеното възстановяване на Темуе след операцията на коляното в края на миналия сезон.

Челси до последно се надяваше, че 22-годишният французин ще успее да премине медицински изследвания и да се отправи с отбора на Антонио Конте за предсезонното турне в Китай и Сингапур. В момента Бакайоко не е готов да се подложи на медицински тестове.

Нещо повече, обновената прогноза на докторите гласи, че Темуе не може да играе футбол до есента. Ако Бакайоко премине в Челси, той ще пропусне срещите с Бърнли, Тотнъм и Евертън.

Така развилата се ситуация може да накара Челси да се откаже от играча или да отложи трансфера до края на лятото. Впрочем, именно изтичането на информация за здравословните проблеми на футболиста е накарало Манчестър Юнайтед да прекрати действията си по привличане на Бакайоко.

 

  Сподели
106