Рууни: Всичко приключи заради играта ми срещу Уотфорд


Н. Гавазов

Рууни: Всичко приключи заради играта ми срещу Уотфорд

Нападателят на Евертън Уейн Рууни призна, че още през ноември миналата година е разбрал за близостта на края на своята кариера в Манчестър Юнайтед. Тези дни англичанинът официално се завърна в своя роден клуб, откъдето премина в лагера на "червените дяволи" преди 13 години. Уейн се реши на тази крачка, заради желанието си редовно да играе футбол. Според думите на бившия капитан на Юнайтед, през есента на миналата година той е осъзнал, че няма бъдеще на "Олд Тарфорд".

"Изпитвах разочарование. Най-трудно бе да вдигна двата трофея - Купата на Лигата и Лига Европа. Не чувствах, че ги заслужавах, защото на практика не участвах в завоюването им. Естествено, радвах се на спечелването им, но не празнувах", заяви Рууни.

"Разочарован съм, когато не играя. Момчетата, които участват в мача, през следващите два дни провеждат възстановителни занятия, докато тези, които са били извън заявката или на пейката, провеждат натоварващи тренировки. За това на практика ти не тренираш с първия отбор", каза още англичанинът.

"Около ноември разбрах, че си тръгвам. Поговорих с Жозе през януари, за да разбера мнението му и той ми каза, че иска да ме запази, иска да му помагам до края на сезона. Така и постъпих. Помагах в мачовете, в които ме пускаше, но знаех, че си тръгвам заради кариерата. Това бе тъжен момент, защото проведох 13 години в клуба, но в крайна сметка трябваше да забравя за своята кариера. ", добави нападателят.

"Не започнах лошо сезона. Но лошо играх при гостуването на Уотфорд и с това всичко приключи. Мениджърът започна да използва Златан Ибрахимович на моята позиция, а след това малко промени схемата и момчетата, които получиха доверието му, не го подведоха. Той им остана верен. Това е негово решение и аз го уважавам като човек и като специалист. Разбирам, че мениджърите трябва да вземат решения, но аз също трябва да вземам решения заради своята кариера", завърши Рууни.

 

  Сподели
48