Жирона влиза в семейството на Манчестър Сити


Н. Гавазов

Жирона влиза в семейството на Манчестър Сити

В City Football Group (CFG) се очаква попълнение. Пореден дъщерен клуб на Манчестър Сити обещава да стане новият член на испанската Ла Лига Жирона. Към момента родителската компания CFG има пет клуба - освен Сити, това са Ню Йорк Сити, Мелбърн Сити, Йокохама Ф Маринос и Атлетико Торке.

Според информацията, шести клуб под управлението на CFG ще стане Жирона. Но сега става дума само за частичен контролен, даже по-скоро за партньорски отношения. CFG и агенцията Media Base Sports ще получат около 50 % от акциите на каталунския клуб.

Интересното е, че Media Base Sports принадлежи на брата на мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола. Освен това Пер Гуардиола от няколко години е съветник в Жирона.

Очаква се, че сделката ще бъде потвърдена през следващите няколко седмици. В рамките на това сътрудничество новият член на Ла Лига ще може да наеме няколко млади играчи от Манчестър Сити.

При това CFG не възнамерява да спира. Компанията е заинтересована от покупка на клуб в Китай, в добавка се готви сътрудничеството с холандския НАК Бреда.

 

  Сподели
174