Ливърпул имал договореност за покупката на Дани Алвеш


Н. Гавазов

Ливърпул имал договореност за покупката на Дани Алвеш

Бившият изпълнителен директор на Ливърпул Рик Пари разказа, че преди 11 години "червените" са съгласували трансфера на защитника Дани Алвеш, но в последния момент са се отказали от сделката. По всичко изглежда, че през това лято бразилецът все пак ще се добере до най-конкурентното и популярно първенство в света. Ювентус се съгласи да разтрогне контракта с 34-годишния Алвеш, който ще дойде на "Етихад" като свободен агент.

Но Дани е можел да се окаже във Висшата лига много по-рано. През 2006 година Ливърпул е бил на крачка от трансфер на Алвеш от Севиля за 9 милиона паунда, но в последния момент клубът от "Анфийлд" реши да инвестира в Дирк Каут, Алваро Арбелоа и Стив Финън.

"Преодолявайки огромни трудности, ние все пак съгласувахме сделката по Дани Алвеш. След това трябваше да решим, дали да закупим двама играча или всичките тези пари да похарчим за един флангови защитник", заяви Пари.

"Тогава Алвеш все още не бе играчът, който е сега. Но винаги е изглеждало, че той ще стане отличен футболист. Дали щеше да е добър трансфер, като например Пенант и Крауч? Може би да, но сега е лесно да се говори", каза още бившият функционер.

"Ние нямахме парите, както на Челси, за това трябваше да бъдем умни. Поглеждайки назад, ако мога да направя нещата по различен начин, то аз бих купувал по един футболист, отколкото по пет-шест на сезон", завърши Пари.

 

  Сподели
188