Рууни не може да си намери нов отбор


Н. Гавазов

Рууни не може да си намери нов отбор

Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни се сблъска със затруднения при търсенето на нов клуб зарази високата си цена и голяма заплата. През миналия сезон Рууни се отчете само с 15 появявания на терена в стартовия състав на "червените дяволи". Жозе Моуриньо направи всичко възможно да намери най-добрата позиция на Уейн, но капитанът се провали - Рууни не се прояви нито като нападател, нито като полузащитник, а още по-малко в опорната зона.

Към момента 31-годишният англичанин заема периферно място в плановете на Жозе Моуриньо и рискува още повече да търка пейката през новия сезон.

Както и се очакваше, интересът към Рууни е голям, но когато всичко опре до преговори, финансовите въпроси се превръщат в сериозно препятствие към завършване на сделката.

Според информациите, все още не се е намерил смелчага, който би се съгласил да наеме Рууни и да му плаща по 300 000 паунда на седмица. Ако иска да отиде в друг клуб, Уейн ще трябва значително да намали заплатата си - най-вероятно наполовина.

Именно заради финансовите трудности Евертън се отказа от мислите за връщане на своя възпитаник. Вместо рисковия трансфер на Рууни, "карамелите" подписаха с Дави Клаасен.

 

  Сподели
158