Юнайтед се придвижи в преговорите за Мората


Н. Гавазов

Юнайтед се придвижи в преговорите за Мората

Манчестър Юнайтед се придвижи в преговорите за трансфера на нападателя на Реал Мадрид Алваро Мората, но все още не е съгласувал размера на компенсацията за играча. Мениджърът Жозе Моуриньо избра Мората за своя цел номер едно за замяна на Златан Ибрахимович и много бързо успя да получи съгласието на самия футболист, който е привлечен от идеята да стане основен нападател на "червените дяволи" и да има редовна игрова практика.

Преговорите между двата клуба обаче не протичат толкова гладко, но процесът се движи и източник твърди, че и в двете страни съществува увереност, че всичко ще бъде доведено до край.

Съществуваха опасения, че Реал може да се откаже от продажбата на своя възпитаник заради внезапния демарш на Кристиано Роналдо, но разногласията с португалеца бяха изгладени и нищо не заплашва трансфера на Мората.

Нещо повече, Реал е заинтересуван от завършване на сделката, тъй като на мястото на Алваро ще дойде Килиан Мбапе от Монако. Испанският клуб не желае да се бави с оглед на настойчивия интерес към 18-годишния французин от страна на Арсенал и ПСЖ.

Така "червените дяволи" продължават да се надяват, че трансферът на Мората ще се състои до 9 юли, когато отборът на Моуриньо ще се върне от отпуска за началото на предсезонната подготовка.

 

  Сподели
110