Ливърпул е готов да плати 40 милиона за Окслейд-Чембърлейн


Н. Гавазов

Ливърпул е готов да плати 40 милиона за Окслейд-Чембърлейн

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е готов да похарчи 40 милиона паунда за полузащитника на Арсенал Алекс Окслейд-Чембърлейн. Англичанинът навлиза в последната година на своя договор с "артилеристите" и играчът вече пристъпи към обсъждането на новия контракт, но това не му пречи да разглежда предложения от другаде.

Най-примамлив вариант за Окслейд - Чембърлейн е Ливърпул, откъдето са готови да платят 40 милиона паунда, независимо от това, че контрактът на англичанина ще изтече след 12 месеца.

Съобщава се, че Клоп се е съсредоточил върху 23-годишния Алекс, след като преговорите за крилото на Рома Мохамед Салах навлязоха в задънена улица. Отчитайки ситуацията около Окслейд-Чембърлейн, сега футболистът е свободен сам да реши, дали иска да остане в Арсенал или да даде нов импулс на кариерата си в друг клуб.

По-рано през седмицата в пресата се появиха твърдения, че Ливърпул се интересува и от Душан Тадич от Саутхемптън, но се оказа, че тази информация не отговаря на истината - двата клуба влошиха отношенията си около скандала с Върджил ван Дайк и към момента мърисайдци не желаят контакт със "светците" по никакъв повод.

 

  Сподели
141