Лаказет не изключва трансфер в Арсенал


Н. Гавазов

Лаказет не изключва трансфер в Арсенал

Нападателят на Олимпик Лион Алексдандър Лаказет даде да се разбере, че трансферът му в Арсенал не бива да се изключва. Напомняме, че футболистът потвърди през миналия месец, че ще напусне клуба през лятото. Лаказет заяви, че ще се отправи само в клуб от Шампионска лига, поради което завършилият на пето място във Висшата лига на Англия Арсенал моментално бе зачеркнат от вариантите.

Още повече, че нападателят се свързваше с интерес от страна на Атлетико Мадрид, който търсеше алтернативи на заминаващия за Манчестър Юнайтед Антуан Гризман.

Сега 26-годишният футболист поясни, че участието му в Шампионска лига не е определящо.

"Дали Шампионска лига е определящо при моя избор? Не, това не е важно. При вземане на своето решение аз ще гледам на ролята си в новия отбор, ще гледам, дали там няма прекалено много играчи, за да не се окажа на пейката. Интересува ме Висшата лига. Това не означава, че аз непременно ще се отправя за там, но и не означава, че се отказвам от заминаване за там", заяви Лаказет.

В същото време британски източници съобщават, че Арсенал разглежда обмисля трансфер на французина, но само при положение, че Алексис Санчес си тръгне. Ръководството на "артилеристите" по всякакъв начин се опитва да задържи чилиеца, но страните не успяват да се договорят.

Ако 28-годишният футболист си тръгне през лятото, тогава Арсенал ще предложи на Олимпик Лион 40 милиона евро за Лаказет.

 

  Сподели
173