Евертън установи цена на Лукаку


Н. Гавазов

Евертън установи цена на Лукаку

Евертън установи рекордната цена от 100 милиона паунда за своя нападател Ромелу Лукаку, съобщава източник, близък до "кухнята" на клуба от "Гудисън Парк". Според информацията, мърсисайдският клуб няма да разглежда предложения под тази цена.

За разлика от ситуацията с Рос Баркли, чийто договор изтича след 12 месеца, "карамелите" се чувстват много комфортно по отношение на Лукаку, чийто трудов договор е действителен още две години.

Евертън добре е осведомен за интереса на Челси и Манчестър Юнайтед към своя голмайстор, но мениджърът Роналд Куман не възнамерява да се примирява с евентуална загуба на Ромелу. Независимо от желанието на 24-годишния белгиец да играе в Шампионска лига, Куман възнамерява да заеме твърда позиция с потенциалните купувачи. Само деветцифрена сума може да стане фактор за покупката на Лукаку.

Нещо повече, Куман не губи надежда, че нападателят ще размисли и все пак ще подпише нов договор. По-рано Ромелу отказа да подпише съглашение, което би увеличило заплатата му до 120 000 паунда на седмица.

Източникът твърди също така, че Юнайтед може да стане първият клуб, който да оформи своя интерес към Лукаку с официално предложение - но само в случай на победа над Аякс във финала на Лига Европа през следващата седмица.

 

  Сподели
87