Венгер: Не се вълнувам от забележките на Адамс


Н. Гавазов

Венгер: Не се вълнувам от забележките на Адамс

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че не се вълнува от критичните забележки на бившия капитан на "артилеристите" Тони Адамс. В наскоро появилата се на бял свят автобиография Тони твърди, че френският специалист контролира абсолютно всички аспекти на дейността в клуба, включително работата на мениджмънта, управата, комерсиалната дейност, а още повече на треньорския си щаб.

Според Адамс, именно поради тази причина Венгер се обгражда с послушни помощници като Стив Боулд и Пат Райс, отказвайки да работи с някои от емблемите и легендите на клуба.

"В едно от тези интервюта аз казах, че работата като треньор не е най-силното качество на Арсен. На практика, болно ми е да го кажа, но Венгер не може да тренира отбора, той се занимава с книжни дела", заяви Адамс.

"В своята автобиография писах за това, но продължавам да бъда уверен: аз никога няма да имам шанс да получа работа в клуба, докато в него се намира Арсен. Може би той си мисли, че аз ще се конкурирам с него. Впрочем, на него му харесва да има за асистенти хора като Пат Райс или Стив Боулд. Те са послушни и никога няма да се изправят срещу него", каза още легендата.

"Арсен е много властолюбив човек. На него никак няма да му хареса, ако отида и му кажа какво трябва да се направи в отбрана, заради това, че допускаме много голове. Той даже няма да ме изслуша и ще продължи да прави това, което е намислил", завърши Адамс.

Венгер не закъсня с отговора си. По време на вчерашната си среща с журналистите, мениджърът недвусмислено каза, че не се вълнува от забележките на бившия си възпитаник.

"Честно, аз не отдавам голямо значение на всичко, което е казал Тони Адамс", бе краткият коментар на Венгер.

 

  Сподели
133