Моуриньо: Не греша през втория си сезон


Н. Гавазов

Моуриньо: Не греша през втория си сезон

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е убеден, че може да избегне грешки през втория си сезон на "Олд Тарфорд". През следващата седмица "червените дяволи" могат да спечелят третия трофей под ръководството на Моуриньо, но отборът вече няма как да се издигне над шестото място във Висшата лига. Жозе е убеден, че през следващата кампания той няма да допусне такава грешка.

"Винаги се старая да анализирам ситуацията преди отиването си в даден клуб, но вие се сблъсквате с реалността едва когато се намирате вътре в отбора. Мислиш си, че отлично познаваш възможностите на играчите, но това не е така. Първият сезон винаги е труден. На мен ми харесват вторите сезони, защото там не допускам грешки. Обожавам преходът от първия сезон към втория", заяви Моуриньо.

"Често съм си мисли, какво пречеше на Юнайтед да постига успехи през последните четири-пет години. Моята версия е: реалностите във Висшата лига, в която много клубове притежават. Разбираме, че трябва да свършим определена работа, за да върнем отбора на привичното му място. Добрата новина е в това, че вече се занимаваме с този въпрос заедно с Борда на директорите", каза още португалецът.

 

  Сподели
75