Жозе: Цената на гърба на Погба се превърна в проблем за него


Н. Гавазов

Жозе: Цената на гърба на Погба се превърна в проблем за него

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е на мнение, че критиките към полузащитника Пол Погба са несправедливи. Португалският специалист предположи, че играчът не се оценява обективно заради високата стойност на трансфера, който бе заплатен за него на Ювентус.

"Мисля, че цената, закачена на гърба му, се превърна проблем за него. Надявам се, че през това лято ще се състои най-големият трансфер и от гърба на Погба ще се свали този товар. Ако го бяхме закупили на наполовина по-малка цена, тогава всички щяха да говорят: отлична покупка, той играе забележително. Но всички очакват от него игра, съответстваща на цената, а това понякога води до несправедливи оценки", заяви Моуриньо.

"Той няма много мачове, в които да играе неуспешно. Но преди всичко личното представяне зависи от отборното, за това, когато отборът играе лошо, той също играе лошо, а когато тимът играе добре, Погба също е добър", каза още португалецът.

"Не виждам друг такъв играч, който има всичко, което има у него си. Той трябва да се развива, разбира се, на него му е нужно да се развива. Но той вече има и физика, и глава, той е много техничен надарен и ловък. Той има всичко", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
99