Маручи: Изгониха Аспас, а за същото не наказаха Роналдо


Н. Гавазов

Маручи: Изгониха Аспас, а за същото не наказаха Роналдо

Ернесто Маручи, който е помощник на старши-треньора на Селта Едуардо Берицо, коментира съдийството в отложения мач от 21-я кръг на Примера дивисион с Реал Мадрид. Напомняме, че в хода на срещата главният съдия изгони Яго Аспас за симулация, макар че според общото мнение, защитникът на столичани Серхио Рамос наруши правилата в собственото си наказателно поле.

Малко след тази ситуация нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо чрез симулация се опита да изпроси нарушение в своя полза, но това бе подминато от съдията, а подобен епизод с участието на португалеца се случи и през първото полувреме, без да последва реакция от страна на главния рефер.

"Не мога да разбера, щом гонят Аспас, защо за същото нещо не гонят Роналдо? Именно за това отидох при четвъртия арбитър. Може би го направих много емоционално, повече, отколкото трябваше. Но задавам въпроса, защо един играч е наказан за симулация, а друг остава без санкция, при това само две минути след подобно действие? Подобно делене и толериране на играчи е недопустимо във футбола, това опорочава идеята за справедливост в спорта", заяви Маручи.

 

  Сподели
205