Монако отказал оферта на Арсенал за Мбапе


Н. Гавазов

Монако отказал оферта на Арсенал за Мбапе

Арсенал е направил опит да подпише с нападателя на Монако Килиан Мбапе през лятото, съобщават френски източници, близки до кухнята на клуба от Лига 1. Напомняме, че през миналата седмица наставникът на "артилеристите" Арсен Венгер призна, че лично е посетил дома на играча, за да разговаря с него относно трансфер в Арсенал.

Източникът не потвърждава тази информация, което предполага, че въпросната среща е преминала при строга конфиденциалност и е била неофициална.

Съобщава се обаче, че в последната седмица за покупка на играчи през миналото лято, главният отговорник по преговорите за трансфери на Арсенал Дик Лоу е пътувал до Лазурния бряг, за да "завърши принципно договорения преход на Мбапе".

Представителят на лондончани е провел две срещи с мениджъра на отбора на Монако Бернард Веронико и генералния директор на клуба Филипс Донт, като на един от разговорите е присъствал вицепрезидентът на Монако Вадим Василев. Срещите са се състояли в хотел Prince de Galles в Ментон, който е бивша лятна резиденция на принц Антонио Първи Монакски и се намира на около 5 километра от Княжеството.

Там Лоу е озвучил предложението на Арсенал в размер на 50 милиона евро без бонусите и предоставяне на играча под безплатен наем на Монако за сезон 2016/17. В крайна сметка офертата на британците е била отхвърлена, като липсва информация за условията на клуба от Лига 1.

По-рано стана известно, че Монако е отклонил предложение на Манчестър Юнайтед през януари в размер на 110 милиона евро.

 

  Сподели
161