Сити изнесе лекция на Кристъл Палас и измести Ливърпул от трето място


FUTBOL-TV

Сити изнесе лекция на Кристъл Палас и измести Ливърпул от трето място

Манчестър Сити записа разгромен успех с 5:0 над гостуващия Кристъл Палас в двубой от 36-ия кръг в Премиър лийг. Гражданите бяха безспорно по-добрият тим и напълно заслужено се поздравиха с този сериозен успех.

Още във втората минута Давид Силва даде аванс на домакините. Стърлинг центрира отляво, а Кели изчисти право на крака на Давид Силва, който стреля от въздуха, отбелязвайки своя 50-ти гол за отбора.

В 49-ата минута Венсан Компани удвои, когато след корнер Де Бройне го намери отлично и белгиецът реализира с удар от движение, за да успокои съотборниците си.

Самият Кевин де Бройне покачи на 3:0 в 60-ата минута с техничен удар от границата на наказателното поле. Жезус, който асистира на белгиеца, беше в засада преди ситуацията за гола, но тя остана немаркирана.

В 82-рата Рахим Стърлинг вкара за 4:0. Той получи добро подаване от Сабалета и реализира с удар от движение, а в добавеното време Отаменди засече центриране на Де Бройне от свободен удар и оформи крайното 5:0.

Този страхотен резултат помогна на Манчестър Сити да измести Ливърпул от третото място във временното класиране - двата отбора имат по 69 точки, но гражданите са с по-добра голова разлика. Утре обаче "мърсисайдци" приемат Саутхамптън. Кристъл Палас заема 16-а позиция, на шест точки над зоната на изпадащите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
185