Арсенал и Тотнъм могат да кръстосат шпаги за звезда на Ница


Н. Гавазов

Арсенал и Тотнъм могат да кръстосат шпаги за звезда на Ница

Арсенал и Тотнъм обозначиха интереса си към полузащитника на Ница и националния отбор на Кот д'Ивоар Жан-Мишел Сери. Според френски източници, скаути на двата клуба от северен Лондон нееднократно са гледали мачове с участието на 25-годишния Сери през този сезон. А през миналата седмица представители на африканеца са пътували до Острова, където са провели неформални срещи с кандидатите за играча.

Трансфер на Сери в Арсенал или Тотнъм обаче не изглежда толкова лесен. Играчът е в полезрението на ПСЖ, освен това се знае, че Лестър и Саутхемптън също следяха африканеца през тази кампания.

Напълно е възможно Арсенал и Тотнъм сериозно да кръстосат шпаги за лидера на Ница, в чиито контракт е предвидена опция за откупване в размер на 40 милиона евро.

По-рано се появиха информации, че френският клуб може да се раздели с играча за по-малка сума - около 30 милиона евро, но според специалисти, при сегашния интерес към футболиста и възможностите на кандидатите, по-вероятно е купувачът на Сери да плати повече от 40 милиона евро за футболиста.

 

  Сподели
185