Ливърпул се прицели в Окслейд-Чембърлейн


Н. Гавазов

Ливърпул се прицели в Окслейд-Чембърлейн

Ливърпул е готов да се включи в борбата за полузащитника на Арсенал Алекс Окслейд-Чембърлейн. Тези дни мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер заяви, че за клуба е жизненоважно да запази Алекс, защото загубата на такъв играч би нанесла на лондончани "голям ущърб".

Но както често се случва с Венгер, неговите действия не се потвърждават от реални действия. Към момента Арсенал даже не е отправил питане до играча относно новия договор, макар че действащото съглашение е в сила до лятото на 2018 година.

Според британски източници, от тази ситуация се надява да се възползва Юрген Клоп, който е голям почитател на 23-годишния английски национал. Отделно от това, самият футболист вижда голяма привлекателност в това редовно да играе на любимата си позиция в центъра на терена, рамо до рамо със съотборниците си в "Трите лъва" Натаниъл Клайн, Адам Лалана, Джеймс Милнър и Джордан Хендерсън.

Не без значение е това, че Арсенал много вероятно ще остане без Шампионска лига през следващия сезон, а този фактор не е без значение по отношение на бъдещите решения на Окслейд- Чембърлейн относно новия му договор.

В момента цената на футболиста е в размер на 35 милиона паунда, но тази цена изглежда леко оптимистична с оглед на срока на договора на Алекс. В Ливърпул се надяват, че реалната стойност на играча е 25-30 милиона паунда.

 

  Сподели
236