Раниери: Пиърсън го оставиха след 6 загуби, а мен ме уволниха след 5 поражения


Н. Гавазов

Раниери: Пиърсън го оставиха след 6 загуби, а мен ме уволниха след 5 поражения

Бившият мениджър на Лестър Клаудио Раниери сподели мнение за това, кое е довело уволнението му от клуба.

- След спечелването на Висшата лига с отбор, който никога по-рано не се е изкачвал толкова високо, след подарената приказка на света, ти очакваш, че ще получиш запас от време когато възникнат трудности.

Бе очаквано, че ще възникнат трудности с презареждането след невероятния подвиг, празнуването и контрактите, които нараснаха четири пъти, даже пет пъти.

Движехме се през сезона на пресекулки. Успехите в шампионска лига, мачовете с Арсенал, Евертън и Манчестър Сити бяха лицето на добрия Лестър.

Мачът в Севиля, където се срещнахме с отбор, печелил Лига Европа три пъти подред, стана сигнал за това, че Лестър се завръща. Бях спокоен след тази среща.

- Какво ви казаха след мача?

- Обикновените неща: трябва нещо да ни разтърси, отборът има проблеми, съжаляваме, но това е футбол.

- Убедени ли сте, че играчите не ви предадоха?

- На 100%. Нямах проблеми с играчите. Тази необичайна история им позволи да увеличат по четири пъти договорите.

- А що се отнася до Крейг Шекспир?

- Той винаги е бил честен с мен, бе добър асистент.

- И така, какво е станало?

- Не знам, все ми е едно. Не съм участвал в игри за власт, не изпитвах ревност към никого. Всичко, което мога да кажа е, че в клуба имаше проблеми в миналия сезон.

Лестър през сезон 2014/15 остави моя предшественик Найджъл Пиърсън след шест поредни загуби. мен ме уволниха след пет. И това след спечелване на Висшата лига, след като бяхме близо до класиране за четвъртфиналите в Шампионска лига.

Повтарям това, което казах: бях уверен след Севиля, че лошото е останало назад. Следващите шест поредни победи за логично развитие на ситуацията.

Моето уволнение не остави на играчите голям избор, както често се случва в такива ситуации. Тренировките и схемите на игра не се промениха, а това доказва, че съм се движил в правилното направление в своята работа.

Не мисля, че ме убиха играчите. Съдбата на клуба се решава от директора и президента. Никога няма да спра да благодаря на хората от Лестър, феновете и не само. Те с голямо уважение се отнасяха към мен.

- Лестър е единственият английски отбор, който играе в четвъртфиналите на Шампионска лига. Ваша ли е заслугата?

- Седем от осемте мача се проведоха под мое ръководство. Естествено е, че ще призная и своята заслуга, - заяви Раниери.

 

1685