Феновете на Арсенал готвят мощен протест


Н. Гавазов

Феновете на Арсенал готвят мощен протест

Организацията на привържениците на Арсенал Arsenal Supporters' Trust готви мащабна акция срещу мениджъра на отбора Арсен Венгер преди, по време и след утрешната среща с Манчестър Сити. Според информацията, специално протестно шествие ще бъде организирано по улиците около "Емирейтс". Единият лъч ще започне от кръстовището на Толингтън Роуд и Бенуел Роуд в посока "Емирейтс" и ще завърши до статуята на Тиери Анри. Вторият лъч ще започне от централата на Arsenal Supporets Club и ще премине по Джилеспи Роуд и Дрейтън Парк, за да завърши пред клубния музей.

Предвидени са мероприятия и по време на самия мач, както и след срещата, но липсва информация за това, какво са намислили ръководителите на организацията.

Напомняме, че в четвъртък вечер станаха известни резултатите от анкетата сред феновете на Арсенал. Според информацията, 78% от привържениците желаят Арсен Венгер да напусне мениджърския пост. Подкрепа на французите дават само 9%.

"Значителна част от феновете на нашата организация не вярват, че Венгер е човекът, с който отборът ще се движи напред. Считаме, че са нужни промени. Клубът се нуждае от преустройство на структурата на управление, която изглежда все по-остаряла. Признаваме и отдаваме дължимото на работата, която Арсен Венгер извърши за всичките тези години. Вън от зависимостта от дискусията около контракта ние смятаме, че той заслужава огромно уважение и възхищение", се казва в част от съобщението на Arsenal Supporters' Trust от вчера.

 

  Сподели
160