Евертън е търсил символика в мястото за новия стадион


Н. Гавазов

Евертън е търсил символика в мястото за новия стадион

Евертън постигна споразумение за придобиването на терен за строеж на стадион на стойност между 300 и 350 милиона паунда в град Ливърпул. Плановете за строеж на нов стадион датират още от миналата година, когато иранският бизнесмен Фархад Мошири се сдоби с 49.9 процента от акциите на мърсисайдците.

Още снощи стана известно, че ръководството на "карамелите" се е договорило със собствениците на парцела от Peel Holdings и ще стартира строежа на съоръжението край док Джон Брамли - Муур край реката Мърси, след като получи разрешение от градската управа. Първоначално Peel Holdings е поискал 30 милиона паунда за земята, но след това е намалил сумата.

Първоначално бе планирано новият стадион да бъде изграден в Уолтън парк, който се намира близо до настоящия дом на "карамелите", но през месец май местното население гласува срещу началото на строеж.

Освен това Евертън търси символика относно новото място. Брамли - Муур (1800-1886) е английски политически и обществен деец, който е роден в Лийдс, но прекарва по-голяма част от живота си в Ливърпул. Той е започнал да посещава мачове на Евертън още когато отборът играе на "Анфийлд Роуд". Дълго време е бил директор на пристанището на града и е помагал на клуба.

  Сподели
54