Челси е готов да даде здрава битка на Реал Мадрид за Силва


Н. Гавазов

Челси е готов да даде здрава битка на Реал Мадрид за Силва

Челси има намерение да даде здрава битка на останалите кандидати за подписа на атакуващия полузащитник на Монако Бернардо Силва, съобщават източници, близко до клуба от "Стамфорд Бридж". Напомняме, че по-рано се появиха съобщения за интерес на "сините" към трима футболисти на тима от Княжеството - Темуе Бакайоко, Джибрил Сисе и Силва.

Съобщаваше се, че не само скаутите на лондончани са следили изявите на тези играчи, но и Антонио Конте лично е присъствал на два мача на Монако, като единият със сигурност е този с Тотнъм в рамките на груповата фаза на Шампионска лига.

Отборът на Леонардо Жардим демонстрира ярък атакуващ футбол през този сезон, а отделни играчи на Монако предизвикват интерес от страна на богатите клубове от Европа. Според различни източници, сред основните кандидати за покупка на футболисти от Монако са Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, като за испанския клуб се знае, че си е поставил за цел да подпише с Бернанрдо Силва през лятото.

22-годишният португалец обаче се намира и в полезрението на Челси, които са готови да платят за него 70 милиона паунда, за които по-рано се съобщаваше, че ще са достатъчни за покупката на футболиста. В същото време "сините" са наясно с интереса на Реал Мадрид към Силва и голямата вероятност да загубят битката, ако испанците предложат същата сума за играча.

Във връзка с това Челси е готов да отправи конкретно предложение към Монако още през следващия месец. Предполага се, че "сините" ще представят малко по-висока оферта от първоначалната, от порядъка на 75 -80 милиона паунда. Нещо повече, лондончани имат намерение да наддават за Силва и до последно да се борят за подписа на футболиста.

Що се отнася до Монако, за клуба няма значение къде би отишъл Бернардо, стига да получат най-висока цена за него.

"Не искам да навлизам в детайли, но големите европейски клубове имат интерес към всичките ни водещи играчи. Истината е, че сега не искам да навлизам в детайли, а и не е подходящото време да разговаряме за това. Нека завършим сезона, да погледнем към проекта за следващата кампания и след това ще седнем и ще оценяваме предложенията", заяви вицепрезидентът на Монако Вадим Василев.

 

  Сподели
75