Моуриньо: Може да обвиняваме само себе си


Н. Гавазов

Моуриньо: Може да обвиняваме само себе си

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че отборът може да обвинява само себе си за загубените две точки срещу Борнемут. В събота "червените дяволи" пропуснаха реалната възможност за първи път от месец ноември да напуснат шестата позиция и да се изкачат на пето място в класирането на Висшата лига.

Подчинените на Моуриньо изпуснаха няколко положения за гол през първото полувреме, а след почивката не само, че не успяха да използват численото си преимущество, но и не реализираха дузпа.

Според Жозе, единственият виновник за загубата на точките е Юнайтед.

"Какво се случи? Случи се това, че феноменално играхме през първото полувреме и трябваше да победим с 3:0 или 4:0, но мачът завърши при резултат 1:1. Кого мога да обвинявам? Самите себе си. Никой друг. Изпуснахме отлични положения за гол", заяви Моуриньо.

"През второто полувреме срещу нас имаше друг отбор, с човек по-малко. Разбирам колко силно те се нуждаеха от тази точка в борбата си за оцеляване. Те не мислеха за нищо друго, освен за отбрана и усложниха живота ни. Разбирам ги. Освен това вратарят им бе феноменален", каза още португалецът.

"Започнахме да усещаме натиск когато времето започна да свършва, а това оказа влияние върху качеството на атакуващата ни игра. Не загубихме темп и желание, но така стана, че повече не вкарахме", каза още Жозе.

"Реферът постъпи много добре при две големи решения. Там имаше дузпа срещу нас и дузпа срещу тях. Що се отнася до останалите неща, кой знае? Мисля, че реферите добре работиха", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
31