Реднап: Трансферът на Ибра вдъхнови Юнайтед


Н. Гавазов

Реднап: Трансферът на Ибра вдъхнови Юнайтед

Бившият полузащитник на Ливърпул Джейми Реднап сподели мнение за нападателя на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович, който пристигна на "Олд Трафорд" през лятото като свободен агент и вече вкара 26 гола в 38 мача във всички турнири.

"Юнайтед получи голям играч в лицето на Ибрахимович. Това е великолепен трансфер. Няма да лъжа: в началото на сезона си мислех, че този трансфер ще попречи на Маркус Рашфорд и на развитието на другите млади играчи. Но в действителност се оказа, че това е един от най-вдъхновяващите трансфери. Ако си спомните за Ерик Кантона и това, как той влияеше на младите играчи на Юнайтед, то вие ще разберете, че Ибра много прилича на него по този въпрос. Точно сега той е крал в Юнайтед. Не е важно кой осъществи трансфера - Жозе Моуриньо или собствениците на клуба. Той стана един от най-добрите трансфери на играч със свободен агент", заяви Реднап.

Напомняме, че Ибрахимович бе избран от феновете на отбора за най-добър играч за месец февруари, след като вкара седем гола в 7 мача, като бе в основата и за спечелването на турнира за Купата на лигата. Юнайтед победи с 3:2 Саутхемптън, а две от попаденията бяха негови. 35-годишният футболист събра 79% от гласовете на привържениците. На второ място с 15% е Хенрих Мхитарян, а на трето с 6% - Пол Погба.

 

  Сподели
36