Йозил: Трябваше да спася кариерата си и позвъних на Венгер


Н. Гавазов

Йозил: Трябваше да спася кариерата си и позвъних на Венгер

Полузащитникът на Арсенал Месут Йозил разказа в автобиографията си за своето напускане на Реал Мадрид, както и за конфликта си своя баща, който по онова време е бил негов агент.

"Моят баща не знаеше за натиска по време на преговорите. Но това е нормално, защото всеки има различна гледна точка в началото на разговорите. Той нямаше голям опит в общуването с босовете на топ клубовете и му липсваше спокойствието, за да се справи с провокационните предложения на Реал", спомня си Йозил.

"Баща ми тресна вратата на кабинета на Перес и аз бях изправен пред риска да се окажа на трибуните. Внезапно се наложи да действам в името на своята кариера. Повече нямаше как да остана в клуба, особено при положение, че решенията повече не се основаваха на моята ефективност. Трябваше да направя нещо заради кариерата си. Позвъних на Арсен Венгер и му обещах да се свържа с него, ако се появи шанс да напусна Реал", продължава немецът.

"През 2013 година прекратих отношенията си с моя баща. Той се разсърди и ядоса. Даже ми изтри акаунта в Twitter и аз загубих милиони последователи. Това е печална глава в дългата история на отношения между баща и син, която е основа за това, което постигнах като футболист", завършва Йозил.

 

  Сподели
87