Моуриньо: Журналистите трябва да казвате какво се случва в мачовете ни


Н. Гавазов

Моуриньо: Журналистите трябва да казвате какво се случва в мачовете ни

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо подложи на критика журналистите относно въпросите за неговото отношение към съдиите, а също така намекна, че реферите толерират едни мениджъри, а към други, включително и него, се отнасят строго.

"Не разбирам, защо ме питате за това от самото начало на сезона. Нямаше да питам мениджъра, ако бях на ваше място. Просто щях да пиша и да говоря какво виждам и мисля. Мач след мач щях просто да пиша за това, което се случва с нас във всеки двубой или в почти всеки. Ще ме накажат, ако се изкажа. Не искам да ме наказват", заяви Моуриньо.

"Може би вашата индустрия се движи в друго направление, но за мен журналистиката е да се говори истината. Просто трябва да изпълнявате работата си, да носите службата, ако сте видели какво се случи в мачовете с Манчестър Сити, Уест Хем, Бърнли, Стоук Сити - в почти всички", каза още португалецът.

"Говорете истината и не ми задавайте въпроси, на които не мога да отговоря. Вие знаете, че съм друг. Правилата за мен са други. Гледам мача на своя отбор от хотела, забраняват ми да посещавам стадиона, на моя асистент му забраняват. Онзи ден четвъртият съдия каза на един от мениджърите, че му харесват неговите емоции и няма проблем. Мен веднага ще ме пратят на пейката или на трибуните за това", завърши Моуриньо.

Напомняме, че във вторник мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп започна да крещи на четвъртия арбитър след изпуснатата дузпа от Диего Коща: "Нас никой не може да ни победи". Немецът не бе наказан за поведението си.

 

  Сподели
328