Мейсън ще се завърне в строя в началото на следващия сезон


Н. Гавазов

Мейсън ще се завърне в строя в началото на следващия сезон

Тежката травма, получена от Райън Мейсън в неделния мач с Челси, няма да стане заплаха за по-нататъшната кариера на играча. Напомняме, че Райън получи счупване на черепа в резултат на неуспешен сблъсък със защитника на "сините" Гари Кейхил. Пострадалият футболист бе незабавно доставен в една от болниците в Лондон, където претърпя операция.

Още в понеделник 25-годишният играч се почувства много по-добре, започна да разговаря и да приема посетители. Нешо повече, в пресата се появиха съобщения, че Мейсън ще се завърне към тренировки в края на следващата седмица.

Оказва се, че нещата не стоят точно по този начин. Футболистът ще остане в болницата още няколко дни, след което ще се подложи на продължителна рехабилитация. Според експерти в медицината, възстановяването от такава травма е около три месеца, а този срок е по-дълъг за професионалните спортисти.

"Счупен череп сам по себе си не е проблем. По-важно е да не е увредена мозъчната кора. Но когато възстановяването завърши, той спокойно ще може да бие с глава", заяви доктор Майкъл Грей.

 

  Сподели
101