Карагър: Гуардиола не може да стане шампион с Браво на вратата


Н. Гавазов

Карагър: Гуардиола не може да стане шампион с Браво на вратата

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър сподели мнение за играта на вратаря на Манчестър Сити Клаудио Браво. Напомняме, че чилиецът взе участие в 18 мача през този сезон, в които допусна 23 гола. Стражът има в своя актив само 4 сухи двубоя.

"Гуардиола каза на пресконференцията, че отборът му създава достатъчно положения за гол, но не вкарва, а съперниците имат една възможност и я реализират. Първо, съперниците наистина създават опасен момент. Второ, вратарят на Сити далече не е от съвършенството", заяви Карагър.

"Гуардиола се отнесе много безжалостно по отношение на Харт. В определен смисъл го разбирам, тъй като един мениджър трябва да бъде решителен, макар че не смятам решението му за правилно. Сега той трябва да приеме още едно безжалостно решение - по отношение на Браво", каза още експертът.

"Сити трябва да потърси нов вратар или да върне Харт от Торино. Ако Гуардиола иска да спечели Висшата лига и Шампионска лига, а той бе извикан точно за това, той няма как да го направи със сегашния вратар", завърши Карагър.

 

  Сподели
195