Пристигна китайската оферта за Коща


Н. Гавазов

Пристигна китайската оферта за Коща

Тианшин Гуаншан е отправил оферта от 80 милиона паунда за нападателя на Челси Диего Коща. Напомняме, че вчера стана известно за избухнал скандал между испанския национал, докторите на клуба и Антонио Конте, което доведе до изваждането на Диего от групата на Челси за мача с Лестър. Първоначално се съобщаваше, че разногласията са заради физическата форма на играча, но след това се разбра, че проблемът е съвсем друг.

Оказва се, че Коща не е тренирал през последните три дни, а причината е, че испанецът желае да напусне "Стамфорд Бридж" през зимния трансферен прозорец. Това е станало, след като играчът е разбрал за предложение от китайски клуб, който е готов да плаща на Коща по 570 000 паунда на всеки седем дни, което означава, че играчът ще получава по 30 милиона паунда на сезон.

Името на въпросния клуб е Тианшин Гуаншан. Именно поради тази причина агентът на нападателя Жорже Мендеш е пристигнал в Китай и вече се е срещнал с президента на клуба, за което FUTBOL TV вече уведоми своите читатели. Предполага се, страните договорят условията на личния контракт на Коща, включително и еднократен бонус от 6 милиона паунда за съгласието на играча за трансфер в Китай.

Що се отнася до ниво взаимоотношения между клубовете, Тианшин Гуаншан е отправил оферта до Челси в размер на 80 милиона паунда за покупката на Коща. Президентът на "сините" Роман Абрамович не желае да се разделя с водещия си голмайстор, но високата сума и нежеланието на футболиста да играе за Челси могат да накарат руския милиардер да приеме китайската оферта. Това е другата причина, поради която Коща е изваден от групата за мача с Лестър.

Напълно е възможно да се окаже, че срещата с Тотнъм е последна за Диего с екипа на Челси.

 

  Сподели
184