Раниери призова феновете на Лестър за топъл прием на Канте


Н. Гавазов

Раниери призова феновете на Лестър за топъл прием на Канте

Мениджърът на Лестър Клаудио Раниери призова феновете на своя клуб да осигурят топъл прием на полузащитника Нголо Канте по време на визитата на Челси на "Кинг Пауър" тази събота. 25-годишният французин изигра ключова роля в спечелването на титлата във Висшата лига от "лисиците", но през лятото Канте премина в Челси, където не по-малко успешно помага на новия си тим да бъде лидер в класирането.

Много е вероятно феновете на шампиона да са затаили обида към Нголо за това, че реши да напусне редиците на Лестър и не е изключено бившият любимец да бъде подложен на освирквания от страна на трибуните. Раниери обаче призовава почитателите на "лисиците" за уважение към бившия футболист.

"Надявам се, че нашите фенове ще му осигурят топъл прием, защото той бе наш шампион. Важно е да се помни какво ни е дал. не съм изненадан колко добре се получават нещата при него. Той е много добър играч. Но смятам, че тук щеше да има по-добра възможност да играе добре, отколкото в Челси. Тук той се намираше в центъра на вниманието. В Челси има много шампиони и той просто е един от тях", заяви Раниери.

Лятната загуба на Канте дълго време оставаше празна, но през този месец Лестър привлече талантливия Уилфрид Ндиди, когото Раниери възнамерява да хвърли в съботната битка.

"Всички сравняват Ндиди с Нголо, но те са много различни. Канте по-скоро може да бъде сравняван с Менди. Ндиди значително ще израсне в следващите две-три години, ние вярваме в него и за това заплатихме големи пари за него, повече, отколкото Канте. Ние вярваме, че той ще стане играч от много високо ниво", добави Клаудио.

 

  Сподели
89