Яя Туре: Без да искам употребих алкохол


Н. Гавазов

Яя Туре: Без да искам употребих алкохол

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Яя Туре направи официално изявление по повод управлението на автомобил в нетрезво състояние. Напомняме, че футболистът бе заловен да управлява автомобил след употреба на алкохол на 28 ноември в Лондон. Днес той бе лишен от шофьорски права за 18 месеца и глобен с 54 000 паунда.

"През последните две седмици се наблюдава някакво объркване по повод обвинението в управление в нетрезво състояние, тъй като е добре известно, че аз съм мюсюлманин и не пия. Винаги съм отказвал алкохол. Всеки, който ме познава или гледа футбол, вижда, че аз отказвам шампанско след мачовете, заради привързаност към религията.

В момента делото е в съда, а аз реших да не оспорвам обвинението. Въпреки това, аз заявих пред съда, че неумишлено съм употребил алкохол. Съдията отбеляза в присъдата, че аз без да искам съм употребил алкохол.

Управлението на автомобил в нетрезв вид е сериозно престъпление и независимо от това, че аз неумишлено употребих алкохол, приемам наказанието и глобата и искам да се извиня за ситуацията. Искам и да благодаря на моето семейство, ръководството и служителите в Манчестър Сити, моя юридически отбор и феновете на отбора за подкрепата, която ми оказаха в това трудно време", написа Туре в своя официален сайт.

 

  Сподели
155