Ориги: Отказах на Байерн и Юнайтед


И. Ангелов

Ориги: Отказах на Байерн и Юнайтед

Нападателят на Ливърпул Дивок Ориги разкри как е пропуснал възможностите да заиграе в Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед, за да се окаже на "Анфийлд". Според младия белгийски нападател той е бил следен от Юнайтед като тинейджър, но е предпочел да замине за Лил на 15-годишна възраст.

"Започнах с националния отбор за под 16 години. Това беше много добра година за мен и много скаути идваха при баща ми. Чух, че Манчестър Юнайтед са искали да подпиша с тях, някои италиански клубове и някои германски клубове.

"Посетих тренировъчната база на Лил. Бях изумен колко е добра. Видях как Еден Азар е израснал от млад играч до голям играч и до титлата в лигата с тях и това беше нещо много хубаво. Те имат много добра репутация в изграждането на млади таланти.

"Сърцето ми каза: 'Отиди в Лил'. Аз си спомням като се връщах от училище и стоях в кухнята, и баща ми каза: 'изборът е твой, какво искаш да правиш?' Аз реших да отида в Лил. През 2014-та имаше оферти от всякъде. Байерн се интересуваше, всички отбори. Но аз дойдох в Ливърпул, видях условията, лиших се от време във ваканцията си за да посетя Мелууд и да говоря с Брендан Роджърс. Когато пристигнах всички знаеха името ми, знаеха кой съм и гледаха едно видео, в което бях на 15. Знаеха за качествата ми и когато видях какво се цени в клуба - пасове, преса, бързи играчи - си казах: 'На това място искам да отида'."

  Сподели
108